17.01.2016 09:59

В ход е снегопочистването при усложнени зимни условия

Даниел Панов свика звеното за аварийно – спасителни дейности. Апелира към гражданите да не излизат на пътя, освен при крайна необходимост

След непрекъснат обилен снеговалеж в продължение на повече от 16 часа снежната покривка във Велико Търново е близо 40 сантиметра.
Цялата налична специализирана техника и личният състав са мобилизирани и работят непрекъснато по почистването на снега.
Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов свика в 6:00ч. тази сутрин на спешно оперативно заседание Звеното за аварийно-спасителни дейности. Отново бяха координирани всички дейности с всички институции по време на усложнената зимна обстановка.
Господин Панов се обръща с апел към всички жители на общината да не излизат на пътя с личните си автомобили, освен ако това не е крайно наложително.
С приоритет се разчистват главните улици във Велико Търново, върху които е съсредоточен основният автомобилен трафик. В момента е осигурена проходимост на тези улици при усложнената зимна обстановка. В ранните часове в неделя закъсали автобуси са били извличани на буксир, за да се освободи и възстанови нормалното движение по улиците на града.
Разчистването на второстепенните градски улици ще започне непосредствено след окончателното спиране на снеговалежа.
Служителите и работниците на ОП “Зелени системи“ са мобилизирани, за да реагират на сигнали, подадени от граждани за счупени и паднали върху пътните платна дървета и клони. Те са се отзовали на 16 сигнала и извършват дейности по почистване и отстраняване на счупени от тежкият и мокър сняг дървета.
Аварийни екипи на „ЕНЕРГО ПРО“ работят по отстраняването на аварии и за възстановяване по възможно най-бързият начин  на нарушените мрежи за подаване на електроенергия. За различни периоди от време през нощта на събота срещу неделя 15 населени места временно са били без електричество. В момента се работи по отстраняването на няколко възникнали аварии.
В ранните часове на неделя на ул. „Иван Вазов“ във Велико Търново е паднал електрически стълб и са скъсани електрически проводници, работи се по отстраняване на аварията и за осигуряване и гарантиране безопасността на гражданите.
При пътно – транспортно произшествие в ранните часове в неделя района на квартал „Бузлуджа“ лек автомобил се е ударил в греблото на снегопочистваща машина. При инцидента няма пострадали. Снегопочистващата машина е повредена и откарана за ремонт.
Специализирана тежка техника, предоставена от ръководството на Национален военен университет „Васил Левски“ е почистила пътя Велико Търново - Беляковец.
Техника на фирма „Надежда“ е почистила направлението „Велико Търново – Леденик- Шемшево- Буковец.
Екипи на ОП “Зелени системи“ работят и в момента по отстраняване на множество счупени от тежкият сняг и паднали върху пътното платно дървета за осигуряване проходимост на специализираната техника, която почиства улиците в района на Стара болница и Психодиспансера.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.