13.01.2016 16:28

Велико Търново отбелязва настъпването на Китайската нова година с атрактивен галаспектакъл

Велико Търново официално ще отбележи Китайската Нова година в края на месеца с атрактивен галаспектакъл. Пъстра културна програма очаква жителите и гостите на старопрестолния град на 31 януари в Двореца на културата и спорта „Васил Левски”. От 18:00 ч. започват демонстрациите на традиционни китайски занаяти, а в 19:00 ч. е началото на атрактивната новогодишна програма.
Входът за галаспектакъла „Весела Китайска Нова година” ще бъде свободен. Организатори са Община Велико Търново и Посолството на Китай в България. Официалното отбелязване бе договорено още през март 2015 г. след разговори между кмета на Велико Търново Даниел Панов и дипломатически представители на азиатската държава.
Програмата е разнообразна и атрактивна, като включва 15 отделни изпълнения. Пред публиката ще се изяви група от 40 артисти, музиканти, певци и танцьори. Включени са ефектни акробатични номера, традиционни китайски танци, музикално-певчески изпълнения и игра с публиката. В процес на подготовка е и специална изложба, посветена на изкуството, културата и фолклора на Китай. За публиката организаторите и артистите са подготвили много изненади.
Община Велико Търново кани всички на 31 януари в Двореца на културата и спорта „Васил Левски”, за да станат част от отбелязването на Китайската Нова година.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.