11.01.2016 17:00

Спорни въпроси около инвестиционно намерение в с. Шереметя намериха отговори след приемна на председателя на Общинския съвет

Спорни въпроси около инвестиционно намерение, касаещо терени край великотърновското село Шереметя, намериха отговори по време на приемната на председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов. Коректна и актуална информация за строителното предложение на частен предприемач бе представена по време на среща с местните жители на Шереметя. За намирането на най-добро решение важна роля имаха също заместник-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев, председателят на постоянната комисия по устройство на територията, транспорт и паркиране Пламен Петров, началникът на сектор „Пътна полиция” към ОДМВР в старопрестолния град. Експертните си становища дадоха също директорът на общинската дирекция „Строителство и устройство на територията” Динко Кечев, представители на „ВиК Йовковци” АД – клон Лясковец.
По време на приемната кметът на Шереметя Пламен Петев и жителите на селото разказаха, че от няколко години насам се обсъжда инвестиционно намерение за строителството на комплекс от вили. Противно на твърденията в публичното пространство се оказа, че за момента не са издавани строителни разрешения, а е приет единствено транспортно-комуникативен план. Последният касае снабдяването на бъдещите сгради с ток и вода, като становището е било, че това може да стане чрез съществуващите съоръжения. Опасенията на местните хора бяха, че по този начин може да се нарушат водоподаването и доставката на енергия към селото. Председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, заместник-кметът проф. Георги Камарашев и експертите решиха, че ще се изискат актуализирани становища от „ВиК Йовковци” АД и енергоразпределителното дружество. „Съгласни сме с вас, че не бива подаването на вода и ток към вашите къщи да бъде засегнато”, обобщи Венцислав Спирдонов.
Друг спорен момент бе откъде ще минават строителните машини, когато започне реализацията на инвестиционното намерение. До момента проект за временна организация на движението не е представян. Щом подобен бъде изготвен, той ще подлежи на санкция от Община Велико Търново, Областното пътно управление и сектор „Пътна полиция”.
Съвсем скоро в с. Шереметя ще бъде изградена повдигната пешеходна пътека по улицата, която отвежда към новата Регионална система за битови отпадъци. Полицейски автомобили с мобилни камери пък ще следят за спазването на скоростта по главния път София – Варна, която минава през селото.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.