07.01.2016 15:45

Кампания по време на Коледният базар осигури по-добрата работа на приюта за безстопанствени животни във Велико Търново

„Приятели на животните ВТ“ с подкрепата на Община Велико Търново организираха и проведоха успешна благотворителна акция с цел събиране на средства за приюта за безстопанствени животни, както и за бездомните животни. Освен парични средства на място в къщичката по време на коледният базар хората даряваха одеяла, храна и играчки за кучетата от приюта.
В рамките на кампанията бяха дарени 2241.16 лв,  20 големи чувала с кучешка храна от 8-10 кг., 5 пакета по 2-4 кг и 13 пакета по 0,4-0,5 кг. Дарена е около 200 кг. храна (50 вече са дарени на приюта. Бяха дарени и 21 играчки (всички вече дадени на кутретата в приюта), 22 одеяла.
С част от даренията, които събрани по време на Коледния базар е закупена и предоставена на приюта голяма транспортна клетка. С нея кучетата лесно ще могат да бъдат транспортирани. Клетката е от най-големите (Д 109 x Ш 69 x В 75) и е подходяща и за големи кучета.
С част от събраните средства ще бъдат закупени ваксини за кучетата в приюта, както и други необходими за там консумативи, като например мопове и кофи за почистване, чаршафчета за еднократна употреба за малките кученца, храна за малките животни. С другата част от даренията ще бъде осигурена и кастрации за бездомни котки.
Община Велико Търново ще осъществи масирана кампания за кастриране на безстопанствените и на домашните животни през пролетта.
Кампанията традиционно ще се реализира с помощта и съдействието на експертите от Международната организация за защита на животните „Четири лапи”.
Организаторите на кампанията се надяват гражданите на общината да проявят разбиране и да откликнат, както през миналата такава кампания през 2014 година. Активно ще се работи най-вече в населените места, тъй като там проблемът с бездомните животни все още е сериозен.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.