20.08.2012 16:29

Цветомир Бояджиев: Визията на Велико Търново за развитие на туризма предвижда богат културен календар

Дългосрочната визия на Велико Търново предвижда дейности в две направления - първо, богат културен календар и високо качество на туристическите услуги. Това заяви в предаването „Еврооко” на Радио „Фокус” управителят на общинското предприятие „Царевград Търнов” Цветомир Бояджиев.

„Културният календар предвижда - изключително привлекателни събития от висока класа като концертни прояви, фестивали, атрактивни спортни прояви и изложби, а качеството на услугите - надеждна, навременна и леснодостъпна информация за туристите, качествени хотели с добри цени и добра местна кухня”, посочи Бояждиев.

По думите му, всяка една туристическа дестинация, която има претенции да бъде водеща такава трябва да работи непрестанно за подобряването и разнообразяването на своите атракции.

„Радостното е, че във Велико Търново имаме от една страна доста амбициозна програма на общинското ръководство и на отдел „Култура” в общината, а от друга стана местният туристически бизнес също не е пасивен и работи постоянно по нови неща. Ние в Царевград Търнов също работим по много нови събития - за догодина предвиждаме да има някои нови фестивали, най-вече театрални. „Сцена на вековете” ще бъде още по-добро изданието от тази година, а през следващата година в старата столица ще има и още нови неща - туристическо влакче, музей на восъчните фигури, нов мултимедиен център”, обясни управителят на общинското предприятие „Царевград Търнов”.

По отношение на кандидатурата на Велико Търново за „Европейска столица на културата 2019”, Бояджиев коментира, че изключително важно за успеха на това начинание е доброволческия труд, защото няма град който да е кандидатствал за културна столица на Европа и да е успял без своите доброволци.

„Затова искам да апелирам към всички наши съграждани от Велико Търново и региона да се включат със своя доброволен труд в подкрепа на тази кандидатура, защото само чрез общи действия към тази наша кауза, бихме могли да успеем”, посочи Цветомир Бояджиев. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.