09.12.2015 12:00

Частично ремонтират стълбищата към Природо-математическата гимназия

Във Велико Търново започна първият етап от ремонта на стълбищата, които свързват пространството около централния кооперативен пазар с Природо-математическата гимназия „Васил Друмев”. Дейността обхваща частта от ул. „Любен Каравелов” до ул. „Мир”, която се намира в северното подножие на учебното заведение. Обхваната е зона от около 100 квадратни метра стъпала и площадки, като се подменят и парапетите. Стойността на първия етап от ремонта е около 6000 лева.
При подходящи метеорологични условия реконструкцията ще продължи и в основната част от стълбищата, която попада между ул. „Мир” и северния вход на гимназията. Средствата са осигурени от общинския бюджет. Поправянето е инициирано по настояване на великотърновци, които живеят в района, ученици и учители от ПМГ „Васил Друмев”.
На финален етап е основният ремонт на тротоарните алеи по централната улица „Васил Левски”. Вече са положени новите павета, а довършителните дейности касаят отводнителните шахти и капаците им. Преди подмяната на блокчетата експлоатационните дружества обслужиха подземните комуникационни съоръжения, след което бе оформена основата на новите тротоари.
Пешеходните алеи по ул. „Васил Левски” са част от обектите по проекта на Община Велико Търново за реконструкция на градска инфраструктура, финансиран от републиканския бюджет. Предстои пренареждането на гранитните плочи в участъка от МДТ „Константин Кисимов” до Централна поща. Ако времето позволи, до края на годината частично ще бъдат асфалтирани прорезите. През пролетта ул. „Васил Левски” ще се сдобие с изцяло ново асфалтово покритие.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.