24.09.2015 16:00

Велико Търново – домакин на националната кампания #ОТКРИВАЙ БЪЛГАРИЯ

Националната кампания #ОТКРИВАЙ БЪЛГАРИЯ е част от събитията, свързани с предстоящия международен песенен конкурс Детската Евровизия, който ще се състои на 21 ноември 2015 г. в София. В кампанията, посветена на 13-то издание на престижното събитие се включват 13 български града: Белоградчик, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Казанлък, Ловеч, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Шумен.
Целта на кампанията e да повиши интереса към детското творчество и предстоящото издание на Детската Евровизия 2015, да разкрие пред Европа красотата и културата на страната ни.
На 26 септември 2015 г. (събота) във всеки от градовете-домакини на кампанията #ОТКРИВАЙ БЪЛГАРИЯ известен художник, съвместно с деца от региона ще нарисува една от природните или историческите забележителности на своя край. Всяка от картините ще бъде своебразна покана на българските деца към техните европейски приятели – участници в Детската Евровизия 2015, да открият красотата, историята и гостоприемството на страната ни. Творбите ще бъдат подредени в пътуваща изложба, която ще бъде представена в България и Европа.
Събитията във всичките 13 града ще започнат в 11:00 часа, а Българската национална телевизия ще направи зрителите съпричастни със случващото се в страната, във Велико Търново на площада пред „Царевец”, художничката Павла Коларова ще нарисува и картината, която ще представя в кампанията средновековната българска столица. Специален гост на събитието ще бъде Винченцо Кантиело, победител в Детската Евровизия 2014.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.