25.09.2015 15:10

Започна възстановяването на сектора за гостуваща публика на стадион „Ивайло“

От днес започна възстановяването на сектора за гостуваща публика на стадион „Ивайло”, съобщи Петко Павлов - директор на Общинско предприятие „Спортни имоти и прояви” гр. Велико Търново.
За оформянето на така наречената „клетка” ще бъде използвана съхранената метална ограда. Секторът остава на обичайното си място, от преди мащабните ремонтни дейности на стадиона, а именно на югоизточната трибуна.
Очаква се реконструкцията да приключи преди дербито на Северозападната „В” група между отборите на „Етър Велико Търново” и „Ботев” /Враца/. Двубоят, който ще определи лидера в шампионата е насрочен за 10 октомври - събота от 15:00 часа и ще бъде предаван пряко по Канал 3.
Междувременно приключи обновяването на тунела от северната страна на стадион „Ивайло”, по който футболистите излизат на терена. Тунелът е пребоядисан и е монтирано ново осветление, което се активира със сензори за движение. Новоизградените стъпала в долната му част са оформени с изкуствена трева.
Закупена е изкуствена трева и за опазване на новата лекоатлетическа писта от бутоните нa футболистите. С нея се застила площта около резервните скамейки и разстоянието между тунела и терена. За загрявка на резервните играчи вече се използва затревената площ зад източната футболна врата. Инвестицията е на Община Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.