16.09.2015 14:00

Община Велико Търново бе домакин на престижен форум, посветен на ваксините

Община Велико Търново бе домакин на престижен форум, посветен на темата за ваксинирането, нуждата от имунизации, митовете за този дял от медицинските медикаменти, бъдещите перспективи и рискове. Събитието бе организирано от фондация „Мост”.
Дискусията бе уважена от заместник-кмета Ганчо Карабаджаков и от директора на дирекция „Социални дейности и здравеопазване” Росица Димитрова. Форумът събра на едно място именити лекари и представители на академичните среди в сферата на здравеопазването, както и редица ресорни журналисти.
Сред гостите на дискусията бяха депутатът Нигяр Джафер, която е член на здравната комисия в Народното събрание и именитият вирусолог проф. д-р Радка Аргирова.
Участниците в срещата изразиха мнение, че ваксините са важен начин и средство за предпазване от редица болести и особено за тези, които се предават по въздушно-капков път. Медиците разказаха, че днес се разработват нови медикаменти и препарати срещу хипертония, диабет, затлъстяване и други заболявания. Сред засегнатите теми бяха също антиваксиналните настроения и рисковете от бежанския поток.
На снимката от ляво надясно са: Росица Димитрова, Нигяр Джафер, Ганчо Карабаджаков и Радка Аргирова.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.