08.09.2015 15:00

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов бе сърдечно посрещнат в с. Русаля

Над 300 000 лева са влезли в селото за четири години

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов уважи празника на с. Русаля. Пред обновената църква „Въведение на Пресвета Богородица" той бе сърдечно посрещнат от над 150 местни жители. Там бе осветена новата камбана и бе отбелязан храмовият празник. Събралите се хора благодариха на Даниел Панов, че е изпълнил обещанието си и е съдействал за възстановяване на храма, строен през далечната 1858 година.
„Преди четири години, когато още не бях кмет на Община Велико Търново, си проправях пътека сред бурените и храстите. Още тогава поех ангажимент този храм да бъде реставриран и да стане отново действащ. Арх. Цветан Радев и арх. Донка Колева съставиха проект. Успяхме да осигурим средства от фонда за бедствия и аварии. Градим храмове, за да предаваме християнския дух на следващите поколения”, обърна се към жителите на с. Русаля Даниел Панов. Той добави, че голяма заслуга за монтирането на новата камбана има и народният представител от ГЕРБ Цветан Цветанов.
Над 300 000 лева са инвестирани в селото за последните четири години, припомниха кметът на Община Велико Търново Даниел Панов и кметският наместник на селото Сашко Начев. Освен в реставрацията на храма средствата са инвестирани в ремонт на площадни пространства и асфалтиране на улици. Създаден е и младежки клуб. Над 32 000 лева е финансирането за Русаля само по програмата на Община Велико Търново „Местни инициативи”.
„Не слушайте тези, които ви говорят как кметът не обръщал внимание на малките населени места, а гледал само града. Работим така, че селата ни да станат по-добро място за живеене и хората да живеят там не само през уикендите”, добави Даниел Панов.
Градоначалникът поздрави събралите се хора и по случай църковния празник „Рождество на Пресвета Богородица”. „Бъдете здрави и успешни. Нека останем обединени, да бъдем единни и да не позволяваме на партиите да ни разделят”, призова градоначалникът. След празничния благослов отец Георгий пожела на Даниел Панов да кметува още дълго време.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.