04.09.2015 10:30

Кметът Даниел Панов отличи победителите в Международната колоездачна обиколка на България

Кметът на Велико Търново Даниел Панов отличи победителите в 64-та Международна колоездачна обиколка на България. Старата столица посрещна финала на престижната надпревара, а церемонията по награждаването се проведе на площад „Цар Асен I”, непосредствено пред крепостта Царевец. Градоначалникът Даниел Панов бе придружен още от народния представител Цветан Цветанов и от областния управител проф. Пенчо Пенчев.
120 колоездачи от 20 отбора пристигнаха във Велико Търново от Сливен, където започна последният етап от обиколката. След кратка почивка спринтьорите от тимовете и техните треньори се събраха пред най-посещавания исторически обект заедно с жители и гости на старопрестолния град.
„За нас във Велико Търново е чест, че Международната колоездачна обиколка финишира тук. Бих искал да ви припомня е, че преди 130 години великотърновецът Методи Хаджипетров е първият човек в България, който е вкарал велосипеди в нашия град. Той формира първата велосипедна група в България. Ние, великотърновци, се гордеем, че сме част от историята на този спорт”, каза кметът Даниел Панов пред спортистите и феновете на колоезденето. Той ги поздрави и им пожела да запазят и разнасят по света спомена от посещението си в старата столица.
Победител в крайното класиране след петте етапа от състезанието стана нашенецът Стефан Христов. Втори в генералното класиране е Олег Земляков /Казахстан/, а трети – Патрик Тибор /Словакия/. Отличени бяха и призьорите от последния етап Сливен – Велико Търново. Първенец в пробега на участъка стана Иван Стевич /Сърбия/.
Градоначалникът Даниел Панов награди и най-изявения спринтьор в Международната колоездачна обиколка на България. Той връчи Зелената фланелка на Патрик Тибор.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.