03.09.2015 15:24

Община Велико Търново подкрепя инициатива за детски спортен комплекс

Община Велико Търново ще подкрепи инициатива за строителството на детски спортен комплекс в квартал „Картала”. Това стана ясно при среща на кмета Даниел Панов с треньорите и малките футболисти от спортен клуб „Болярчета”. Градоначалникът поздрави малчуганите за скорошните им успехите от международен турнир в Несебър. Той им пожела да продължат да се развиват, но да не забравят и учението.
Пред кмета Даниел Панов треньорите Десислав Божков и Николай Колев разкриха, че реализацията на проекта за детски спортен комплекс, който е с осигурено финансиране от спонсори, вече е в ход. Градоначалникът подкрепи начинанието, което е на етап изваждане на строителни скици и проектиране. Новият терен ще се ползва от всички деца на Велико Търново. Треньорите и малчуганите благодариха на Даниел Панов за подпомагането.
По време на срещата стана ясно, че още до края на септември Община Велико Търново може да получи средствата по одобрения от държавата проект за футболен терен до Спортното училище. Положително становище кметството е получило и за още една разработка, която е за тренировъчни игрища до стадион „Ивайло”.

 

 
© 2021 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.