01.09.2015 11:44

Кметът Даниел Панов откри четвъртата учебна година в Спортното училище

Кметът на Велико Търново Даниел Панов откри новата учебна година в Спортното училище. Тя е четвърта поредна след създаването на школото през 2012 г. Градоначалникът бе основен инициатор, за да имат младите спортисти на старопрестолния град свое учебно заведение. Днес учениците вече са 205 – с близо 20 повече спрямо миналата година. Те се обучават в осем спортни специалности.
„Благодаря на бившите министри на спорта и образованието Свилен Нейков и Сергей Игнатов, на съветниците от Великотърновския общински съвет и на всички, които подкрепиха предложението ми за създаването на Спортно училище Велико Търново. Знам, че на много хора им се струваше невероятно и невъзможно да успеем в това начинание, но с обединени усилия се справихме с предизвикателството”, каза кметът Даниел Панов.
Директорът на школото Снежина Михова припомни, че то е единственото новооткрито в града за последните три десетилетия. “Сигурен съм, че сред днешните 205 възпитаници на Спортното училище са бъдещите шампиони, които ще защитят достойно спортния престиж на Велико Търново”, добави градоначалникът.
Даниел Панов обобщи, че в рамките на мандата са инвестирани над седем милиона лева в реконструкция на спортните съоръжения. Пред привършване са строително-монтажните дейности по стадион „Ивайло”, който разполага с нови и модерни терен, лекоатлетическа писта и спортни зали. На голяма популярност се радва и Мултифункционалната спортна зала, която бе построена до СОУ „Емилиян Станев”. „Това е нашият принос, за да могат повече хора да спортуват при по-добри условия”, каза кметът Панов.
По време на откриването на учебната година стана ясно, че държавата може скоро да отпусне средства за довършването на футболното игрище до Спортното училище. „Надявам се до края на септември да получим необходимото финансиране, за да довършим този важен проект. Бъдещият терен ще поеме тренировъчния процес на всички над 700 деца от детско-юношеските школи на футболен клуб „Етър“, обясни градоначалникът.
Церемонията в Спортното училище бе уважена още от заместник-кмета на Велико Търново Ганчо Карабаджаков, началника на РИО Розалия Личева, директора на дирекция „Образование,младежки дейности и спорт“ Пенка Игнатова, общински съветници, изявени спортни деятели и ветерани.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.