11.02.2015 14:15

98 автори представят творби, посветени на любовта и виното в „АртРозалиада 2015“

За четвърта поредна година на 14 февруари любовта и виното ще се срещнат в живописен пир, наречен „АртРозалиада“. Събитието се организира под патронажа на кмета на Община Велико Търново и ректора на Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“. В изложбата с тематични произведения, творчески интерпретиращи особената атмосфера на празниците Трифон Зарезан и Св. Валентин, участват преподаватели и студенти от всички специалности на Факултет "Изобразителни изкуства" (живопис, стенопис, скулптура, графика, графичен дизайн, рисуване и интермедия).
Тазгодишното издание на „АртРозалиада” е с разширен формат - освен търновски възпитаници се представят и техни колеги от Националната художествена академия, катедра ,,Изобразително изкуство“ на СУ ,,Св. Климент Охридски“, департамент ,,Изящни изкуства“ на Нов български университет - София, катедра ,,Информатика, визуални изкуства и комуникации“ на ВСУ ,,Л. Каравелов“, София и др.
98 са авторите в „АртРозалиада 2015”. В изложбени зали „Рафаел Михайлов“ те представят 182 творби, от които 107 живопис, 12 графики, 7 рисунки, 14 скулптури, 7 плаката и 24 фотографии. Най-добрите 5 студентски произведения ще бъдат наградени от организаторите.
„Творците, участващи в „АртРозалиада“ са безкрайно искрени, откъдето е и усещането за многоплановост и дълбочина на изложбата. Колкото и да се различават творбите, те излъчват едно общо внушение: усещането за радост и жизнеутвърждаване. Днес опиянението, което само любовта и виното може да провокират и отключат, е необходимо, дори наложително – това е празник на спонтанността и споделените чувства“, споделя кураторът на изложбата Владимир Аврамов.
За пълноценно активиране на сетивността на изложбата ще бъдат представени различни сортове вино от партньорите на събитието LOVIKO, GULBANIS WINE и Chateau BOTEVO, музикалната програма е на Цветомир Цанков, уточняват организаторите.
Откриването на изложбата на 14 февруари е в 17:30ч., в изложбени зали „Рафаел Михайлов”.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.