12.02.2015 12:45

Даниел Панов: ”Това е най-добрият възможен бюджет”

Днес, по време на сесия на Великотърновски общински съвет с 29 гласа „за” бе приет „Бюджет 2015” на Община Велико Търново.
В рамките на представяне на бюджета кметът на общината Даниел Панов го определи като „най-добрият възможен”.
„И на мен, както на всички общински съветници и на всички граждани ми се иска да имаме повече средства за инфраструктура, за образование, за спорт, за култура, за населените места, за всички дейности, но сме длъжни да се съобразяваме с реалните приходи и ресурсите, с които разполагаме”, заяви Даниел Панов.
Кмета отхвърли категорично чисто политическите спекулации за лошо управление на европейските проекти и попита дали 100 000 000 лв. от европейски проекти е илюстрация на лошо управление. „87% от тези проекти са привлечени, а наложените корекции са в размер на 0, 75 % при допустими 2 %”, заяви г-н Панов.
„Друга спекулация с цифрите е посочената цифра от 36 000 лв., събрани от туристическа такса. Истинската цифра е 128 909 лв. Пълният обем на дължимият данък не е събран, поради промяна в Закона за туризма, която създава проблем с пълната събираемост”, заяви Даниел Панов.
„Имаме много добра събираемост на местните данъци и такси, за което благодаря както на отдела, така и на всички наши съграждани, както винаги съм го правил с индивидуалните известия, които получават за това, че съвестно и отговорно изпълняват своите задължения”, каза Даниел Панов.
„Като член на Управителният съвет на Националното сдружение на общините в Република България участвам във внасянето на редица предложения пред правителството, които още през пролетта ще дадат реален принос към децентрализацията и защита интересите на местните власти”, каза г-н Панов.
Кмета представи големите проекти, по които Велико Търново работи, както и онези, които предстои да стартират скоро.
Той благодари на всички експерти в общинска администрация, които са положили сериозни усилия и са работили и в почивни и празнични дни през последните два месеца, за да може да бъде изготвен и предложен на общинските съветници и гражданите „Бюджет 2015”.
„Разбирам, че в година на избори има и ще има много чисто политически спекулации. Въпреки това очаквам и се надявам всички да се обединим около важните каузи за града и общината. Да лобираме пред всички наши народни представители от региона да защитят максимално близкото преминаване трасето на автомагистрала „Хемус”. Да имаме съгласие по важните проекти и дейности, които ще направят града и общината още по-добро място за живеене и още по-привлекателно за инвеститорите”, каза в заключение Даниел Панов.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.