28.01.2015 15:21

Националното честване на 830-годишнината от въстанието на Асен и Петър ще бъде под патронажа на министър-председателя Бойко Борисов

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов получи официално писмо, в което се потвърждава ангажимента на министър-председателят на Република България г-н Бойко Борисов националните чествания на 830-годишнината от въстанието на Асен и Петър и началото на Втората българска държава да се осъществят под негов патронаж.
В писмото се казва: „Приемете моите искрени поздравления за избора ви през настоящата 2015 година акцент в културният календар на Велико Търново да бъде отбелязването на историческата годишнина. Столицата на Второто Българско царство безспорно е значима част от паметта ни за несломимият български дух, волята за свобода и стремежа да пребъде България.
Разчитам на Вашата лична ангажираност с националните чествания, които вярвам имат потенциала не само да дадат нов живот на историята, но и да обединят българите в общият ни стремеж да бъдем достойни наследници на славните ни предци.
В момента е в етап на подготовка сформирането на местен и национален инициативен комитет, които ще организират и подготвят програмата от събития за честване на годишнината.
Реализирането на програмата ще започне на Празника на Велико Търново – 22 март и ще продължи до 22 март 2016 година.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.