06.06.2015 13:00

Вицепрезидента Маргарита Попова и кмета Даниел Панов четоха приказки

Вицепрезидента на Република България госпожа Маргарита Попова и кмета на Община Велико Търново Даниел Панов се включиха в кампанията „Чети с мен“.
„За мен е чест, че имаме възможността заедно да положим началото в Арбанаси и Велико Търново на Националната кампания "Чети с мен", която се провежда под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев и с подкрепата на министерството на културата и различни организации, свързани с четенето и грамотността.
Това е една красива и значима кампания, която в ерата на компютрите, мобилните електронни устройства и интернет ни припомня колко красиво, вълнуващо и приятно е четенето.
„Чети с мен” е кампания, която цели да насърчи четенето и да приобщи максимално широк кръг от деца и млади хора към магията на четенето, към красотата и значимостта на книгата.
На стартирането на кампанията госпожа Маргарита Попова чете приказката „Майчина сълза“ от Ангел Каралийчев. Кметът Даниел Панов прочете на събралите се в парка на село Арбанаси деца българската народна приказка „Най-ценният дар“.
„Приказките са много важна част от нашата култура. Те са част от възпитанието и ценностите, които споделяме. Учат ни на толерантност, уважение към по-възрастните, учат ни на мъдрост и ценен житейски опит", каза Даниел Панов.
Вицепрезидента Маргарита Попова и кмета Даниел Панов раздадоха като подаръци книжки на деца, дошли на събитието. Те бяха почерпени и със сладки лакомства.
По време на събитието в парка на село Арбанаси бяха разпънати хамаци, на които децата си почиваха и четяха полегнали.
Беше организирана и кампания за буккросинг, в рамките на която всеки имаше възможност да остави за свободен обмен книга, както и свободно да вземе оставена от някой друг книга.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.