20.06.2015 20:30

Празнично обръщение на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов

Скъпи момичета и момчета,
Господин директор,
Преподаватели,
Родители,
Позволявам си да наруша правилата и да се обърна първо към випускниците, защото това е вашият ден.
Това е денят, който поставя начало на нов - много важен етап в живота ви. В колежа вие доказахте, че сте сред най-добрите, най-амбициозни и целеустремени млади хора във Велико Търново.  Поздравявам вас, родителите и преподавателите ви за това.
Вие сте модел за подражание как образованието, активната гражданска и социална позиция могат да превърнат един млад човек и група млади хора в естествени лидери. Как образованието и активната позиция на всичко, което се случва с нас и около нас излъчват лидерите на нашата общност.
Всички ние се гордеем с вашите постижения. Благодарни сме на родителите и преподавателите ви за това, че винаги ви подкрепят. Подкрепят ви, за да можете да осъществите мечтите си.
В годините на своето образование в колежа вие доказахте своята дълбока привързаност към Велико Търново и Отечеството. Убеден съм, че факта, че почти всички от вас ще се отправят да продължат образованието си в чужбина не буди тревога, а надежда. Надежда, защото съм сигурен, че хора като вас имат големи амбиции за Велико Търново и за България. Че където и да отидете и с каквото и да се занимавате в сърцето и душата ви винаги ще има поне едно кътче, запазено за нашият невероятен град, за Родината.
В този важен за вас ден ви пожелавам първо здраве. Пазете го, защото присъщо на младите хора е да смятат здравето си за даденост, а не за нещо, за което трябва да се полагат грижи.
Пожелавам ви единствените граници, които ще срещнете да бъдат границите на вашето въображение.
Не се отказвайте от нито една своя мечта, защото никой не знае коя мечта ще промени света ни.
Бъдете все така амбициозни и отдадени изцяло на онова, което правите. Когато го правите посветено, с душа и сърце то няма начин да не успее.
Пожелавам ви упоритост пред трудностите, последователност пред умората и знайте, че където и да отидете и с каквото да се занимавате тук са хората, които винаги ще ви обичат и безрезервно ще ви подкрепят.
На добър час и още много успехи!

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.