16.06.2015 14:00

Негово Превъзходителство Мухаммат Ифтахар: “Градът ви е невероятен. Очаквайте много туристи от Пакистан“

Кметът на Община Велико ТърновоДаниел Панов посрещна Негово Превъзходителство Мухаммат Джамшиаид Ифтахар - Извънреден и пълномощен Посланик на Пакистан в България.
Негово Превъзходителство припомни, че е бил гост на Велико Търново при посещението на Дипломатическият корпус. Той сподели, че още тогава е бил „пленен и очарован“ от града, смята го за много красив и с неповторима атмосфера. “Той е едно прекрасно място за разходки и почивка. Крепостта .Царевец е импозантна. Той сподели, че е изключително дълбоко впечатлен и развълнуван от аудио-визуалният спектакъл „ЦареградТърнов – звук и светлина“, който е уникален. Градът има огромен потенциал свързан и с балнеолечението, SPA, и с конгресният туризъм. Впечатлен съм и от Мултимедийният посетителски център“, каза Негово Превъзходителство.
Посланикът е член на дипломатическата група на 11 посолства на страни от Азия, в които живеят над 3,5 милиарда души.
Туристически групи и участници във форуми на конферентният туризъм ще бъдат насочени към Велико Търново, през зимните месеци. Към Старата столица ще бъдат насочени и пакистанци, които са на сватбени пътешествия в Европа. Велико Търново ще бъде препоръчано, като отлична дестинация и на голяма част от туристите от Пакистан, които посещават българското Черноморие.
Туризмът, както и партньорството с университетите в двете страни са приоритети в дейността, като посланик на Негово Превъзходителство Мухаммат Ифтахар.
Кмета Даниел Панов информира Посланик Ифтахар, че  до месец предстои да бъде обявена концесията на летището в Горна Оряховица. Това е ключов фактор за увеличаване на инвестициите, развитие на икономиката и ръст в туризма.
Той покани Посланика да бъде гост на Националното честване на Независимостта на България и да има възможността да види и уникалният 3D mapping show на паметник „Асеневци“.
Кметът изрази увереност, че Велико Търново има какво да предложи на туристите от Пакистан и заяви, че градът е готов да им предложи най-добрите условия за посещението им в България.
Посланика Мухаммат Ифтихар сподели, че климатът и природата ни са прекрасни, подходящи са за голф игрища и голф туризъм. Кмета Панов зави, че с удоволствие бихме посрещнали всеки инвеститор в тази област за реализиране на инвестиционен бизнес проект в изграждане на голф игрище.
„ЦаревградТърнов“ ще изготви и ще предложи на туроператорите, които водят пакистански туристи конкретни едно, двудневни и тридневни оферти и туристически пакети за Велико Търново и региона.
Азиатските туристи посещават по-често Западна Европа, а България и Велико Търново все още са тайна за тях. Има огромен потенциал за увеличаване на туристите от Азия в Старата столица. „Велико Търново е една от най-добре пазените тайни за азиатските туристи, време е те да видят и да почувстват тази красота“, каза в заключение Посланик Ифтахар.
Варна и Бургас също са красиви български градове, но никой от тях не може да се мери по красота, очарование и уникална атмосфера с Велико Търново”, каза Негово Превъзходителство.
Гостът получи картина от Велико Търново, ръчно изрисуван от заместник-кмета на общината Снежана Данева декантер, който той много е харесал, както и рекламни материали за Старата столица.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.