30.04.2015 16:30

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов показа обекти и проекти на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова

Статутът на старите сгради и сградите - паметници на културата обсъдиха Фандъкова и Панов

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов показа нови обекти и реализирани проекти в Старата столица на кмета на София госпожа Йорданка Фандъкова.
По време на работното посещение в Старата столица Фандъкова и Панов обсъдиха възможностите старите сгради и сградите паметници на културата, които са частна собственост да бъдат реставрирани със средства от оперативна програма „Региони в растеж“. Двамата обсъдиха още, че това би могло да стане със специална мярка в програмите за енергийно обновление на сгради.  
В рамките на работната визита кметът Панов представи на колегата си  възродените занаяти и представи лятната школа на Самоводската чаршия, в която през ваканционните месеци обучава децата на традиционните занаяти. В Шекерджийницата Фандъкова опита и традиционни местни ръчно правени сладкиши.
На място бе показан и Мултимедийния посетителски център, който впечатли Фандъкова с начина, по който е пресъздадена историята на Втората българска държава.
След изнесена лекция „Кметската институция - права ,задължения и отговорности“ във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“ Йорданка Фандъкова се запозна и с приоритетите на Велико Търново на местно ниво.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.