24.04.2015 18:00

35 кметове от Украйна се учат на модерно местно самоуправление от Велико Търново

35 кметове на общини и общински съветници от Украйна, които са гости на НСОРБ се учиха на модерно местно самоуправление от опита на Община Велико Търново.
Гостите имаха възможността да разгледат Общински център за услуги и информация на граждани и да се информират как се извършват административните услуги на „едно гише“. Бяха впечатлени от факта, че два изнесени информационни центъра в кварталите на града помагат на гражданите да плащат местните данъци и такси и да получават услуги без да се налага да ходят до сградата на общината.
В залата за безхартиени заседания на великотърновски общински съвет украинските кметове и общински съветници изслушаха презентация за комплексното административно обслужване, както и за електронните услуги, предлагана на гражданите от Община Велико Търново.
Украинските гости споделиха прекрасните си впечатления от модерната работа на общинската администрация и предлаганите бързи и удобни административни услуги за гражданите. Те заявиха своята готовност да взаимстват видените добри практики и да ги приложат в своята работа в местното самоуправление в Украйна.
Вечерта делегацията ще има среща с кмета на Община Велико Търново Даниел Панов и ще имат възможността да видят аудио-визуалният спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.