23.04.2015 16:11

Финансистите на българските общини заседават във Велико Търново

Днес, 23 април във Велико Търново се провежда заседание на постоянната комисия на НСОРБ по бюджет и финанси.
С приветствени думи към своите колеги се обърна заместник-кмета на Община Велико Търново госпожа Снежана Данева-Иванова.
„Радостна съм от възможността да ви приветствам във Велико Търново, като участник в дискусионен форум „Възможности за развитие на местните финанси”.
Като хора, които работим в сферата на местното самоуправление всички нас ни свързват общи проблеми, интереси и желание да получим в необходимата степен ресурси, за да можем реално да осъществяваме местни и регионални политики.
Сигурна съм, че този форум ще бъде принос именно към това – местното самоуправление да има своя консолидирана визия и позиция в защита на реалното местно самоуправление и възможността да провеждаме политики в интерес на нашите съграждани и за устойчивото развитие на българските градове, общини и региони.
Пожелавам успешна работа и се надявам въпреки наситената делова програма да имате възможност да усетите неповторимият дух и атмосфера на Велико Търново и да разгледате поне част от забележителностите на невероятният ни град”, заяви госпожа Данева при откриване на форума.
Общинските финансисти ще дискутират освен подобряване механизма за разпределяне на изравнителната субсидия и на целевата субсидия за капиталови разходи, така и промени в закона за местните данъци и такси.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.