23.02.2015 16:00

Усилено се работи по ремонта на лекоатлетическата писта на стадион „Ивайло“

От събота, 21 февруари, стартираха изкопните работи по лекоатлетическата писта на стадион „Ивайло”. До вчера на обяд багерът бе премахнал старите бетон и асфалт от половина трасе. Почти напълно е приключила работата по борда, с който завършват трибуните на съоръжението. В момента работниците монтират отводнителните шахти върху него. Инсталационният тунел, който минава под борда и ще поеме комуникациите на стадиона, е с дължина 648 метра, и също е пред финализиране. Предстои да започне насипването на лекоатлетическата писта с фракция и веднага след като атмосферните условия позволят и асфалтирането й. Последната операция - полагането на политановата настилката за пистата, ще се контролира от немски специалисти. Проектът е на обща стойност 1 897 874 лева с ДДС.
Продължава работата и по втория проект, който се реализира на стадион „Ивайло” и цели подобряване енергийната ефективност на южните зали. Пред завършване е залата по художествена гимнастика, която вече почти напълно е пребоядисана. В момента се работи по подмяната на осветлението в нея с енергоспестяващо и се изгражда електрическото захранване на машината, която ще отоплява и климатизира залата. Веднага, след като приключат бояджииските дейности и работата по електрическата мрежа ще стартира ремонтът на пода в залата.
От миналата седмица започна реконструкцията и на две от съблекалните в южната част на съоръжението, в които се подменя ВиК инсталацията. Не е спирало поставянето на топлоизолацията, всеки момент трябва да пристигнат изолационните панели за покривите на залите и закритата лекоатлетическа писта.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.