28.02.2015 14:00

Прекрасен и вълнуващ Тодоровден в Арбанаси, въпреки лошото време

Въпреки дъждовното и мъгливо време от сутринта стотици граждани и гости изпълниха площада на село Арбанаси в очакване на празничното отбелязване на Тодоровден.
Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов, Председателят на Великотърновският общински съвет, Областният управител, народни представители, общински съветници бяха официалните лица по време на събитието.
Даниел Панов поздрави всички именници, хората, които се грижат за доброто състояние на конната база, за спортен клуб „Калоян 92“, както и всички жители и гости на Арбанаси.
„Благодаря на Михаил Костов, когото помня още от детските си години, като човекът, заради когото Арбанаси не просто има конна база, а е водещ център на конният спорт в България.
Благодаря на Тошо Кръстев и на всички, които помагат за развитието на красивият конен спорт.
Благодаря на всички, които с труда и усилията си вече 25 години утвърждават Арбанаси, като водещ център на конният спорт в България.
Благодаря на всички, които гарантират приемственост на традициите и учат младите на това колко е важно да продължат онова, което сме наследили от предците ни“, каза в обръщението си Даниел Панов.
Той награди заелият първо място в конкурсът за най-гиздав кон жокей майсторът на спорта Мирослав Илиев с кон „Марк Антоний“.
Файтонът, собственост на конната база, както и любимото на децата пони зарадваха многобройната публика, дошла в Арбанаси, за да отпразнува за 25-ти път Тодоровден.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.