24.02.2015 14:00

ЦДГ „Ален Мак“ с нова площадка подарък от Бурса

Община Велико Търново участва в Международен икономически форум

Нова детска площадка в ЦДГ „Ален Мак“ във Велико Търново ще има тази пролет. Това стана ясно след двудневно посещение на заместник-кмета на Велико Търново Снежана Данева на „Международната Балканска икономическа среща -  RUMELISIAD“, което се провежда за трета година в град Бурса, Турция. Уверението е резултат от разговор на кмета Даниел Панов и кмета на град Бурса при предходна среща. Очаква се изграждането да започне през пролетта на тази година.
След среща с кмета на Голяма Община Бурса Реджеп Алтепе и кмета Абдулах Карадаа Снежана Данева получи уверение за сериозни инвеститорски намерения от страна на турския бизнес към Велико Търново. Очаква се при гостуването на официална делегация от Бурса за празника на града – 22 март да бъдат конкретизирани с кмета Даниел Панов и детайли по партнирането. „Бизнесът на град Бурса е готов да инвестира в Община Велико Търново. Радвам се, че ръководството на град Бурса в лицето на кмета Алтепе има силно желание за задълбочаване на отношенията между нашите градове. Очакваме още тази пролет да започне изграждането на площадка в детската градина”, каза Снежана Данева.
В рамките на третото издание на „Международната Балканска икономическа среща RUMELISIAD“ участват министри от държави на Балканите, членове на балкански и турски бизнес асоциации. Бизнес форумът цели да спомогне за развитието на икономическите, търговските и културни връзки на Балканския полуостров, като се подчертава координаторската и водеща роля на организацията на индустриалците в Бурса, които са наследници на български изселници в Турция.
„Този сериозен форум ми позволи да представя Община Велико Търново не само пред широк кръг бизнесмени от Турция, но и да създам контакти с представители на местната власт от Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина. На форума успяхме да обсъдим задълбочено областите, в които държавите могат да обменят стоки и услуги, коментирахме Балканите като регион с възможност за обща икономическа зона”, каза още Снежана Данева.
Визитата на заместник-кмета се осъществи по покана на председателя на  „RUMELISIAD” Ерол Калъччиер. В рамките на посещението кметът на Община Бурса получи официална покана от името на кмета Даниел Панов за участие в изложението „Културен туризъм 2015”.
В Бурса се намират 10-те най-големи индустриални корпорации в Турция и един от най- посещаваните туристически региони. Общината е собственик на производствени предприятия от различни отрасли. Именно общинското предприятие за детски площадки ще предостави съоръженията за детската градина във Велико Търново. Предстои на среща във Велико Търново да бъдат уточнени и параметрите, по-рано договорени от кмета Даниел Панов, за сътрудничество и обмен на групи от туристическия бранш и бизнес делегации от Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.