09.02.2015 16:15

Подписаха колективният трудов договор в сферата на образованието

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов, представители на двата национални синдиката в областта на образованието и работодателската организация подписаха колективният трудов договор в сферата на образованието. Срокът на договора е тригодишен 2015 - 2017 година.
Представители на синдикатите заявиха своето удовлетворение от договорените параметри на договора. Те заявиха, че от него на практика се потвърждава декларираният от общината като приоритетен сектора на образованието. Синдикати и работодатели оцениха като много добри условията за работа в детските градини и училищата. Те изразиха удовлетвореността си от факта, че част от параметрите на договора са по-високи и по-благоприятни за работещите в системата на образованието от стандартите на националният трудов договор.
Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов благодари на всички участници в процеса на изготвяне на документа и заяви, че диалогът е единственият път за постигане на добри резултати и успешна работа.
„Единствената ни болка в областта на образованието си остава съдбата на хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий", заяви кметът. Той изрази увереност, че с предложените три нови специалности за следващата учебна година чувствително ще се увеличат желаещите да учат в гимназията.
„Културен туризъм и археология”, ”Здравен асистент” и „Библиотекознание и хуманитарни дейности” са актуални за града и региона специалности, които се надявам да помогнат за спасяването на училището с най-дълга история във Велико Търново. Надявам се специалността „Здравни грижи” да помогне и за подготовка на кадри за предстоящото разкриване на Медицински колеж - филиал на Медицински университет град Варна”, каза г-н Панов.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.