27.01.2015 09:40

Приключи петата „Работилница за родители”

Обучението е особено полезно за формиране знания и умения за отговорно родителство

На 1.02. 2015 г. приключва пета поредна "Работилница за родители" на Община Велико Търново, финансирана от УНИЦЕФ. Дейността и стартира през октомври 2014 година. На заключителната 12-та сесия, която ще се състои на 1.02.2015 г., осем майки ще получат своите сертификати за участие. Събитието ще се проведе от 11:00ч. В Център за обществена подкрепа, гр. Велико Търново, ул. „Димитър Найденов” № 4.
Средната възраст на участничките е 32 години, преобладават родители с висше образование, професии – финансисти, администратори на фирми.
По-голямата част са родители само на първо дете и имат осъзнато желание да бъдат отговорни родители. Имат и подкрепата на партньорите си, някои от които са заявили желание да присъстват на последната среща. Готовността на родителите да споделят своите страхове и желание да бъдат по-добри, да търсят и откриват нови начини за справяне с ежедневни ситуации, да разширяват опита си е причината за нестандартното решение да завършат своя курс като поканят майките от първата работилница. Точно преди една година първите търновски мами – уницефки /както са нарекли своята фейсбук – група/ получиха в ритуалната зала на общината своите грамоти. Цяла година тази група продължава неформално, но активно да работи за собственото си израстване като родители - споделят и обменят опит помежду си, заедно търсят отговори на трудни въпроси, заедно празнуват, заедно са в благотворителни акции, насочени към майки в риск, подпомагани в Центъра за обществена подкрепа.
И сега завършващите майки имат същата амбиция - да продължат неделните си срещи по родителство, имат своя фейсбук група, имат огромно желание РАБОТИЛНИЦИТЕ в община Велико Търново да продължат за родители на деца от по-висока възрастова група. Имат нови въпроси, свързани с проблемите на децата в училище, влиянието на детските учителки в градината, първата детска любов, детските кризи, родителските амбиции. Споделеното от тях - че РАБОТИЛНИЦИТЕ са ги научили как да влязат в детските обувки, ни кара да мислим, че тази форма на социална подкрепа е намерила своята ниша сред социалните услуги на Община Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.