21.01.2015 13:10

Днес 39 домакинства получиха подкрепа за преодоляване на щетите от наводнението

Днес, 21 януари, 39 домакинства от Дебелец и Килифарево получиха средства за преодоляване на щетите, причинени от наводнението през лятото на 2014 година.
Заместник-кмета на Община Велико Търново г-жа Снежана Данева-Иванова и директорът на Областен съвет на БЧК г-н Димитър Русев, заедно с кметовете на двете населени места връчиха средствата на хората, които бяха определени според критерии на Национален обществен съвет за подпомагане на пострадалите от наводнението.
Майки с деца, домакинство с член на семейството инвалид и домакинство само от възрастен човек над 65 годишна възраст получиха подкрепа.
Имащите право на обезщетение по тези критерии, които нямахи физическа възможност да дойдат в кметствата получиха парите си в къщи. Те изразиха благодарността си за този жест и заявиха, че го оценяват по достойнство.
Госпожа Данева изрази общата увереност, че поредната подкрепа, която получават пострадалите от наводнението ще бъде полезна в опита на хората да преодолеят щетите и последствията, да довършат започнатите ремонти и да се върнат към обичайният си начин на живот.
Заместник-кмета на общината направи оглед както на местата, които бяха засегнати от водното бедствие, така и на обекти, които предстои да бъдат включени в програмата „Местни инициативи“ в двата града през тази година.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.