15.01.2015 20:40

Монтираха модерни и ефективни отоплителни тела в спортните зали на стадиона

Днес,14 януари и утре ще продължи монтирането на машините за климатизация и вентилация на залите и закритата лекоатлетическа писта в южната част на Спортен комплекс „Ивайло”, съобщи директорът на общинско предприятие „Спортни имоти и прояви” Велико Търново - Петко Павлов. За целта фирмата изпълнител на проекта „Валмекс” ЕООД докара от София 130 тонен кран, тъй като в региона нямаше подходящ за качване на агрегатите върху покривите на помещенията. Стрелата на крана е с дължина 60 метра, без удълженията, а цената му е един милион евро.
Шестте апарата за отопление, работят на газ и са произведени от швейцарската фирма „Hoval”. Всеки от тях струва над 30 000 лева. Първият такъв във Велико Търново бе монтиран през лятото на миналата година в новата мултифункционална спорта зала до СОУ „Емилиян Станев”.
Почти на 100% завърши подмяната на дограмата в спортния комплекс, продължава поставянето на топлоизолацията, като веднага след затоплянето на времето броят на бригадите бе увеличен двойно. Всеки момент се очаква да започне подмяната на осветлението с енергоспестяващо, както й вътрешните ремонтни дейности. Те включват цялостен ремонт на съблекалните, шпакловка и пребоядисване на залите в южната част на стадиона и други дейности. В северната част на залите предстои обличане на фасадните колони с еталбонд. Проектът за реконструкцията на южната част от стадиона е на архитект Анелия Димова.
Средствата за ремонта в размер на 2 170 000 лева с ДДС са отпуснати от Министерство на младежта и спорта.
В ход е още един важен проект по обновяване, подобряване и модернизиране на спортната инфраструктура, с което Кметът Даниел Панов изпълнява още един от ангажиментите, поети пред гражданите на Велико Търново и общината.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.