14.01.2015 15:00

Даниел Панов заведе експерти на Трапезица, за да работят по подготовка на проекта

Във връзка с подготовката на проект за реставрация, консервация и социализация на обекти на Трапезица, кметът на Община Велико Търново Даниел Панов събра работна група от експерти, които посетиха хълма.
Заедно с кмета на общината бяха арх. Донка Колева, арх. Милен Маринов и директора на Регионален исторически музей Иван Църов.
Направен бе подробен оглед както на цялостният терен, така и на обектите, които ще бъдат включени в рамките на проекта.
Подробно бе коментирана възможността всеки от обектите да бъде проектиран прецизно, по начин, който позволява след реализацията му всички обекти да бъдат свързани в общ туристически маршрут.
Разгледана бе технологичната възможност бъдещият проект едновременно да надгради реализираният проект - фуникуляр, подпорна стена и художествено осветление, да социализира изграденият по-рано експозиционен център и в същото време работата по бъдещият проект да не възпрепятства продължаване на археологическите проучвания.
Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов отбеляза, че ефективно по проекта ще се работи веднага след отпускането на средствата и приключване на необходимите процедури, защото Трапезица ще бъде важна част от националното честване на 830 годишнината от въстанието на Асен и Петър.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.