12.01.2015 11:00

Своевременно и по график се извършва снегопочистването на територията на цялата община

Непосредствено след образуването на снежна покривка започна снегопочистването. Всички 10 машини с гребла участват в почистването, съгласно изготвен и утвърден график. Машините имат готовност за опесъчаване при необходимост при ниски температури във вечерните и ранни сутрешни часове на денонощието.
Общинска пътна мрежа, по която се движи автобусен транспорт е с приоритет при почистването на сега. Осигурена е нормална проходимост на пътищата до населените места за движението на междуградските автобуси.
Над 70 души участват в ръчното почистване на спирки на градският транспорт, тротоари, обществени стълбища и паркови алеи на територията на град Велико Търново.
До момента няма постъпили сигнали за прекъснато електрическо захранване на територията на общината. Нормално се извършва и снабдяването с питейна вода.
Община Велико Търново припомня на всички собственици, ползватели и наематели на сгради, че съгласно Наредба за опазване на околната среда са длъжни да почистват прилежащите та сградите си територии. Те имат задължението да следят и за образуването на ледени висулки по стрехите на сградите и да ги премахват своевременно.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.