12.01.2015 16:00

Предстои обявяването на задание за устройство терена на Старо военно училище

На базата на 7-те проекта, изготвени от архитектурни екипи от Велико Търново е необходимо да се актуализира проекта за Старо военно училище. Това стана ясно по време на работна среща на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов с Главния архитект Николай Малаков, директора на дирекция „Строителство и устройство на територията" инж. Динко Кечев и директора на дирекция „Общинско развитие“ Мариела Цонева.
Общината ще възложи изработването на планово задание за тази територия. След приемането от възложителя на проектното предложение ще се възложи актуализация на плана ПУП за Старо военно училище. Предстои обявяването на задание за терена. На неговата база предстои изработване на ПУП, неразделна част от който са транспортно-комуникационната, зелената, и другите системи.
Проектирането трябва да се извърши съгласно Генерален план, който да се реализира на етапи. Планът е съобразен с наземната и подземната инфраструктура.
Ще се кандидатства за изграждане на инфраструктура и благоустрояване на цялостния терен. За него Община Велико Търново е предвидила обекти за изграждане и обновяване на съществуваща инфраструктура в одобрения Интегриран план за градско възстановяване и развитие, който ще определи визията на развитие на града за следващите 7 години.
Възможностите за финансиране ще бъдат открити след средата на 2015-та година, като се надяваме след приключване на всички процедури по одобряване на подробните устройствени планове на Старо военно училище, както и съгласувателните процедури с експлоатационните дружества, които към момента проектират своята инфраструктура на терена, общината ще има възможността да подготви проектните предложения и да ги представи за финансиране по отворените програми.
Община Велико Търново е в активна комуникация с всички дружества на базова инфраструктура - газоснабняване, електроразпределение, телекомуникации и др., като имаме уверението, че изграждането на тази инфраструктура ще е приоритет в инвестиционните им програми за 2015 година.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.