21.12.2014 22:00

Ганчо Карабаджаков връчи отличия на детски футболен турнир

Спортен клуб „Болярчета” спечели най-много купи и индивидуални отличия във второто издание на детския футболен турнир, организиран от клуба.
12 отбора от цялата страна се състезаваха от четвъртък до неделя в ДКС „Васил Левски" в две възрастови групи – за родени 2005 и 2006/2007 година. И двата тима на „Болярчета” завършиха втори, като в общо 10 изиграни мача допуснаха само една загуба.
Първи стана отборът на „Янтра-2013” с 13 точки, следван от „Болярчета” с 11, „Добруджа”, „Янтра”, „Ферион” и „Локомотив” (ГО).
Купи, медали и грамоти имаше за всички отбори, като организаторите решиха всички медали да са златни. По две топки за всеки отбор пък имаше от Българския футболен съюз.
За най-добър футболист бе обявен Мартин Ганчев от „Янтра-2013”. Голмайстор на турнира стана Радослав Найденов със 7 попадения, а най-добър вратар е Метин Осман от „Добруджа”. Специална награда за най-добър през сезона бе връчена на Богомил Александров от „Болярчета”.
При по-големите, родени 2005 година, „Болярчета” също заеха престижното второ място.
Кристиян Тодоров от „Болярчета” бе обявен за най-добър футболист на турнира в тази възраст, а също той взе и приза за голмайстор с 5 попадения. Най-добър вратар пък стана Георги Марков от „Делфините”. Индивидуалните награди бяха красиви статуетки.
За всяко дете имаше и продукти на спонсора „Лактима Балкан” – айряни, както и кроасани, осигурени от БФС. За настроението на всички се погрижиха малките мажоретки от ЦДГ „Соня” и, разбира се, Дядо Коледа и Снежанка.
Призовете бяха връчвани от заместник-кмета на Община Велико Търново Ганчо Карабаджаков, спортния експерт и съдия в „А” група Георги Давидов, бившия капитан на „Етър” Свилен Василев и управителя на ОП „Спортни имоти и прояви” Петко Павлов.
Турнирът бе закрит от заместник-кмета на Велико Търново Ганчо Карабаджаков, който пожела на децата да стигнат успехите на най-големите български футболисти и им пожела приятно посрещане на предстоящите празници.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.