03.07.2012 14:20

Формация "Търновска царица" с приз за най-атрактивна група

С приз за най-атрактивна група се завърна любителската танцова формация „Търновска царица” от Четвъртия национален фолклорен фестивал за народни танци „На Петровден с хоро”.

Надпреварата се проведе в село Ягодово, обл. Пловдив. Това е втората награда за любителите – танцьори, след като заеха второто място на Третия фолклорен фестивал в село Каран върбовка, общ. Две могили.

Любителската танцова формация заслужи наградата за най-атрактивна група, след като изпълни в първата част на конкурсната програма хората „Бръсни цървул” от Добруджанската етнографска област и „Шира” от Северняшката етнографска област. Във втората част на фолклорния фестивал танцьорите завладяха журито и публиката на стадиона в село Ягодово с изпълнение на Черкезко хоро, което беше направено в разработка от ръководителя на танцовата формация Георги Радев. За участието си любителска танцова формация „Търновска царица” получи грамота и статуетка за най-атрактивна група, грамота за участие и награди от организаторите на фестивала. Специални гости на националния фолклорен фестивал бяха трупата на Нешка Робева и ансамбъл „Тракия” - Пловдив.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.