30.10.2014 12:05

Междуведомствената комисия одобри средствата за ликвидиране на щетите, причинени от високите речни нива и мокрия сняг

Община Велико Търново по възможно най-бързия начин и в най-кратки срокове изготви и внесе в Междуведомствената комисия протоколите с описите на причинените щети от високите водни нива на реките и тежкия и мокър сняг, паднал между 25 и 27 октомври 2014 година.
Междуведомствената комисия на свое заседание е приела и одобрила внесеният проект и е одобрила изисканите необходими разходи за разплащане по спасителни и неотложно аварийно-възстановителни работи за ликвидиране на последиците от  обилните валежи от дъжд на 23, 25, 27 октомври 2014 година в размер на 483 000 лв. Предстои разглеждане на проекта и окончателното му одобрение на заседание на Министерски съвет.
Средствата са за обекти в Килифарево – почистване на 1 участък на река Белица, в Дебелец - три участъка на речното корито на река Белица, нанесени щети на улица, подпорна стена и свличане на земна маса на общински път в село Райковци, както и разчистване на паднала земна и скална маса и разчистване на паднали дървета и счупени клони, ремонти по тролейбусната мрежа в следствие на мокрият и тежък сняг.
С Постановление на Министерски съвет № 340 са  отпуснати 1 177  460 лв. за разплащане на спасителни и неотложно аварийно-възстановителни работи от дъжд и наводнение от 19 и 20 юни 2014 година.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.