30.09.2014 21:30

Любителска танцова формация Търновска царица "покори" и Балчик

От 19 септември до 21 септември любителска танцова формация „Търновска царица” с художествен ръководител г-н Георги Радев участва в IV Национален фолклорен фестивал „Море от ритми” - 2014 в град Балчик. Край каменистите брегове на град Балчик, търновските танцьори представиха „Дългата” от Северняшка етнографска област и „Йове” от Шопска етнографска област. С представянето на двете си хора ЛТФ „Търновска царица” плени сърцата на многобройната публика и заслужи първо място в раздел „Клубове за народни хора”. За престижната награда ЛТФ „Търновска царица” получи парична награда, статуетка със символа на фестивала и грамота за участие и отлично представяне и принос в запазване на Българския фолклор.
За участниците в фестивала организаторите Община Балчик и сдружение „За Балчик” бяха предвидили посещение на Ботаническата градина, гала спектакъл и гала вечеря.
Танцьорите от Велико Търново за награда посетиха и се насладиха на специалитетите на мидената ферма „Дълбока” и останаха очаровани от деликатесите които опитаха там.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.