31.08.2014 15:00

Велико Търново ще си партнира с Бурса в областта на културата и туризма

Община Велико Търново ще обменя опит в областта на културата и туризма с Бурса. Това стана ясно след официално двудневно посещение на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов в турския град през изминалата седмица.
Официална делегация от общината, водена от кмета Даниел Панов посети град Бурса. В нея бяха включени още общински съветници от Великотърновски общински съвет. Посещението се осъществи по покана на кмета на град Бурса – Реджеп Алтепе и се инициира след като представители на град Бурса взеха участие в тазгодишното издание на форума „Културен туризъм 2014” в началото на април във Велико Търново.
Кметът Даниел Панов и кметът на град Бурса Реджеп Алтепе стартираха двустранните отношения между двата града, отбелязвайки сфери за сътрудничество, в които има най-голям потенциал. Популяризирането на двата града ще е началото на партньорството. В тази връзка предстои още в края на тази година да стартира обмен на фолклорни състави, организиране на журналистически турове, обмяна на опит между туроператорски фирми от двата региона и запознаване на представители на бизнеса от двата града.
Бурса е стара столица на Турция. Градът се намира в Северозападна Турция, известен е с културните си атракции, исторически забележителности и красиво поддържаните зелени площи.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.