10.08.2014 16:10

Млади зрители и много чужденци аплодираха оперите „Селска чест“ и „Джани Скики“ на Царевец

Млади зрители и стотици чужденци аплодираха оперите „Селска чест“ и „Джани Скики“, които бяха представени на крепостта Царевец в предпоследната вечер на Летен оперен фестивал „Сцена на вековете“ на 9 август. Трупата на Софийската опера и балет изпълни двете заглавия пред близо 1300 зрители. Сред публиката имаше организирани и индивидуални туристи от Германия, Англия, Франция, Русия, Румъния, Египет, САЩ. Двете едноактни опери изпълнявани в една вечер привлякоха и много деца и младежи от страната и чужбина.
Фестивалът под звездите на откритата сцена сред останките на двореца на българските царе завършва с още едно изпълнение на „Селска чест” от Пиетро Маскани и „Джани Скики“ на Джакомо Пучини на 10 август от 21:00ч.
Летен оперен фестивал „Сцена на вековете“ се организира от Община Велико Търново и Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“ в партньорство със Софийската опера и балет. Културният форум е сред основните събития в кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019 година. В афиша му тази година бе операта „Мадам Бътерфлай” на Джакомо Пучини и балетите „Жизел“ от Адолф Адам и „Зорба гъркът“ по музика на Микис Теодоракис.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.