05.08.2014 11:00

Започва раздаването на ваучери на домакинствата, пострадали от наводнението

Български дарителски форум – фондация „Помощ за благотворителността в България“ (Заедно в бедствието), чрез кмета на Община Велико Търново Даниел Панов, започва раздаването на ваучери на пострадалите от наводнението във Велико Търново, Дебелец, Килифарево, Габровци, Церова кория, Пъровци по следния график:
6 август, сряда, в сградата на кметство Килифарево от 9:30ч. до 17:00ч.
7 август, четвъртък, Церова кория, Габровци, Пъровци след 9:30ч. в домовете на пострадалите
8 август, петък, в кметството на град Дебелец от 9:30ч. до 17:00ч.
12 август, вторник, в Община Велико Търново, в кабинета на кмета
Ваучерите могат да се ползват в периода от 14.08.2014г. до 01.10.2014г. като всеки получател на ваучер ще получи списък с магазините, от които може да пазарува.
Осигурените ваучери са на обща стойност от 90 580 лв. и покриват изцяло заявените нужди от техника и мебели на пострадалите 138 семейства, които са подали заявления за възстановяване на щети.
Благодарение на дарителите, отзовали се до момента и Български дарителски форум, кмета Даниел Панов изпълни голяма част от ангажимента, поет още в първите дни след бедствието пред хората по отношение на осигуряване на най-необходимата техника и мебели.
Кмета очаква продължаващата дарителска кампания да набере още средства, които да покрият нуждите на домакинствата, претърпели щети от бедствието. Кмета изказва благодарност на всички, които се включиха в кампанията до момента, засвидетелстваха своята солидарност и реално дадоха приноса си в усилието за възстановяване нормалния ритъм на живот на засегнатите от водното бедствие.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.