26.06.2014 17:00

Пресконференция по проект „CultTour – културното (градинско) наследство като фокусни точки за устойчив туризъм“

На 27 юни, петък, от 10:00ч., в зала 302 на Община Велико Търново, ще се проведе пресконференция по проект „CultTour – културното (градинско) наследство като фокусни точки за устойчив туризъм“. Ще бъдат представени планираните дейности за пилотните обекти, включени в проекта за местност „Боруна” във Велико Търново (България), лятна резиденция Самуел фон Брукентал (Румъния), национален парк на независимостта Александруполис (Гърция), градините на Перипато в Таранто (Италия), които ще се реализират през 2014 – 2019 година.
В пресконференцията ще вземе участие Мариела Цонева, директор на дирекция „Общинско развитие“ към Община Велико Търново. Проектът има принос при подготовка на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата 2019 година с разработените експертни оценки и препоръки за развитие на града, от българските и чуждестранните партньори от Австрия, Гърция, Италия и Румъния, които ще бъдат представени на пресконференцията.
Проект „CultTour – културното (градинско) наследство като фокусни точки за устойчив туризъм" се осъществява благодарение на програмата за междурегионално сътрудничество INTERREG IV В, финансирана от Европейския съюз (ЕС), в рамките на Европейско териториално сътрудничество (ETC) и Оперативна програма за Транснационално сътрудничество в Югоизточна Европа (SEE), съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР). 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.