21.06.2014 16:15

„Дървото на щастието и надеждата“ събра посланията за днешния ден и 2019 година

Малки и големи заедно направиха „Дърво на щастието и надеждата“ по време на Първия фестивал на парковете, който се проведе на 21 юни в парк „Боруна“. Цветни пеперуди, калинки и пожелания за успеха на кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019 година украсиха дръвчето. То символично събра и посланията на търновци към пострадалите от наводненията и общата надежда за бързо преодоляване на последствията от бедствието.
В съботния ден край художествена галерия „Борис Денев“ имаше изложение „Паркове и градини“ на цветопроизводители и градинари, а в различни работилници деца рисуваха, изработваха къщички и хранилки за птици, садиха цветя и са забавляваха. От „Съкровищницата на света“ всеки желаещ изтегли късметче с мисли за паркове, градини и щастие и бе оформена „Голяма снимка на щастието“, с фотографии направени в търновските паркове.
Първият фестивал на парковете във Велико Търново е по проект „CultTour – културното (градинско) наследство като фокусни точки за устойчив туризъм“, изпълняван от Община Велико Търново и е посветен на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.