20.06.2014 09:10

Актуално състояние в Община Велико Търново след наводненията през изминалата нощ

Към 8:00 часа ситуацията след обилните валежи и наводненията от изминалата нощ се нормализира. Кметът на Община Велико Търново свика кризисния щаб още в 21:00 часа.
Към 6:30 часа нивото на река Янтра в района на квартал Чолаковци спадна до 5.70 метра при критичните през нощта 9 метра, а нивото на реката в района на църквата „Св. Четиридесет мъченици“ се понижило с 4 метра от изминалата нощ и постепенно се връща към обичайните си нива. Подходът към църквата бе залят.
През изминалата нощ Южният пътен възел бе наводнен и затлачен. В момента екипи на „Пътни строежи“ и „Пожарна безопасност" разчистват от наноси и изпомпват вода от мястото.
В населените места в общината обстановката към тази сутрин постепенно се нормализира. В град Дебелец заради преливането на река Белица 10 къщи бяха наводнени, евакуирани са хората, живеещи в тях. В село Габровци и село Ялово е прекъснато електрозахранването. Частично разрушени са мостовете на река Елешница в село Велчево, в село Капиново на река Веселина, Плаково.
Наводнени са приземните етажи на  къщи в района на улица „Крайбрежна“, улица “Григорий Цамблак“, улица “Цар Иван Асен“ в града и живущите са евакуирани, както и къщи в селата Леденик, Церова кория, Плаково.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.