14.06.2014 16:00

Даниел Панов откри Национален ловен събор в района на Къпиновски манастир

Кметът на Община Даниел Панов откри национален ловен събор, посветен на 130 годишнината от основаването на организираното ловно движение, който се провежда в района на Къпиновски манастир.
Стотици ловци от ловни дружинки от цялата страна посрещнаха с аплодисменти кмета на Община Велико Търново Даниел Панов. Той ги поздрави и се обърна към тях с апел да направят традиционно и ежегодно впечатляващото шествие на знамената и ловният събор в околностите на Старата столица. Благодари им за това, че събитието е част от кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година и ги убеди, че онова което правят за опазването на природата и биоразнообразието е особено важно както за местната общност, така и за страната. Господин Панов заяви, че се гордее със своите приятели и познати ловци, които са хора с активно гражданско поведение, полагащи грижи за опазване на околната среда и реализиращи значими екологични и социални проекти.
В знак на признателност за добрата съвместна организация и партньорство при организирането на събитието, с което бе отбелязана 130 годишнината от организираното ловно движение г-н Даниел Панов получи приз от Съюза на ловците и риболовците в България.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.