05.06.2014 09:20

1 500 души аплодираха концерта на потребителите на социални услуги в концерт под мотото „Ние можем”

За пръв път потребителите на социални услуги в Община Велико Търново организираха и проведоха мащабен концерт. Събитието бе в подкрепа кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019 година.
Организираният съвместно от дирекциите „Социални дейности и здравеопазване” и „Култура и туризъм” концерт показа приноса на потребителите на 20 социални услуги в общината за развитието на общността. Събитието показа нагледно колко важна е социалната интеграция на хората със специфични потребности, както и техните умения и таланти.
В множество работилници потребителите на социални услуги демонстрираха уменията си в различни занаяти. Многобройните изпълнители показаха на сцената на летен театър своите таланти. Песните и танците превърнаха събитието в красив празник на потребителите на социални услуги и работещите в тази сфера.
„Ние можем” всъщност означава заедно можем повече”, заяви от сцената на Летният театър кметът на Община Велико Търново Даниел Панов. Той акцентира на това колко е важно общността да полага усилия за интеграцията на всички хора, да уважава и признава техните способности и таланти, да ги прави част от живота на общността.
„Социалната политика, включването и интеграцията на хората със специфични потребности са важна част от концепцията на кандидатурата ни за Европейска столица на културата през 2019 година”, каза Даниел Панов.
Концерта завърши с вълнуващо изпълнение на всички потребители на социални услуги на песента „Моя страна, моя България”. В небето над Велико Търново полетяха 20 хартиени фенера - колкото е броят на социалните услуги, предлагани в общината.
Организаторите на концерта връчиха на кмета на общината Даниел Панов изтъкано от цветни конци логото на кандидатурата на града за Европейска столица на културата и пожелаха успех във финалното състезание за титлата в началото на месец септември.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.