24.03.2014 11:00

Общините Велико Търново, Горна Оряховица и Дряново взеха участие в Международно туристическо изложение „Targul de Turism al Romaniei - TTR“

Общините Велико Търново, Горна Оряховица и Дряново взеха участие в 31 Международно туристическо изложение „Targul de Turism al Romaniei - TTR“, което се проведе от 13 до 16 март 2014 година в Букурещ, Румъния. Участието на общините се осъществи по проект „Бяло, пурпурно, синьо, зелено – следите на вечността. Утвърждаване образа на региона като уникална туристическа дестинация на националния и международен пазар“.
TTR - Букурещ е туристическо изложение, предназначено както за масовата публика, така и за професионалисти в туристическия бранш. През 2011 г. е посветено от над 30 000 посетители, като 7000 от тях са професионалисти в туристическата сфера. На пролетното 31-во поред изложение през март 2014 г. се представиха над 270 фирми от 28 държави. Тазгодишното експо събра над 35 00 посетители.
Целта на изложението е да се срещнат представители на различни туристически професии, които в продължение на 4 дни получават специализирана информация, дискутират актуални проблеми на туристическото развитие и се запознават с новости в туристическото предлагане, както и директна продажба на туристически пакети.
Тази година участници в борсата бяха представители от Аржентина, Мароко, Турция, Израел, Малта, България и др. Регион Велико Търново беше представен с информационен щанд от 8 кв. м., на който общините Велико Търново, Горна Оряховица и Дряново разполагаха с рекламна площ и работни места. Регион Велико Търново се представи на щанда с рекламни материали на английски език, включващи информационни брошури, карти на туристическите маршрути в региона, както и туристически пакети с най-атрактивните забележителности и новогодишни оферти.
Основна цел на проекта „Бяло, пурпурно, синьо, зелено – следите на вечността. Утвърждаване образа на региона като уникална туристическа дестинация на националния и международен пазар“ е да подкрепи, популяризира и увеличи интереса към туристическите атракции на територията на общините Велико Търново, Горна Оряховица и Дряново, както и да повиши броя на посетителите и продължителността на техния предстой, да подобри сезонното и териториално разпределение на туризма в различните райони.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.