20.03.2014 16:00

Кметът Даниел Панов се срещна с представителя на Уницеф България

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов се срещна с представителя на Уницеф за България, г-.жа Таня Радочай. Госпожа Радочай поздрави г-н Панов с присъединяването на Община Велико Търново към мрежата на „Общини – приятели на детето”, както и с избирането на Велико Търново за най-добрия град за живеене за 2013 година и не на последно място пожела през 2019 година града ни да бъде избран за културна столица на Европа.
Господин Панов запозна Таня Радочай с успехите на Община Велико Търново в областта на културата, туризма и развитието на социалните услуги за деца и семейства, както и предстоящи инициативи, свързани с  повишаване благосъстоянието на децата и изграждане на приятелска за децата среда.
По време на срещата бяха изяснени общите приоритети през 2014 година, свързани с участието на общината в мрежата на „Общини – приятели на детето”, а именно стимулиране на детското и младежко участие, осигуряване на устойчивост на програмата ”Работилница за родители - да пораснем заедно”, изграждане на детска площадка, адаптирана за нуждите на деца с увреждания и организиране на пътуваща изложба, представяща фотографии на деца, направени в бежанските лагери на територията на Република България.
Обсъдена бе възможността за организиране на кръгли маси с представители на всички общини от мрежата за споделяне на добри практики и обмяна на опит.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.