11.03.2014 15:00

Даниел Панов проведе работна среща за ремонтите на улиците и пътищата в населените места в общината

180 000 лева за ремонт на уличната мрежа в населените места разпределиха с общо съгласие кметовете и кметските наместници в общината на своя работна среща с кмета на Община Велико Търново г-н Даниел Панов.
Той сподели пред кметовете и кметските наметстници, че естествен приоритет са 13-те населени места в общината, в които има най-много жители. Той призова да се концентрират инвестициите в ремонтни дейности по инфраструктура, основно в улици и тротоари.
С гласуване се взе решение 8 населени места, които през 2013 година не са получили средства сега да получат финансиране за ремонт на уличната си мрежа.
С очакваната актуализацията на общинският бюджет през месец юни кмета на Община Велико Търново Даниел Панов изрази надежда, че ще има възможност за допълнително финансиране за улични ремонти в населените места.
Кмета на общината изиска актуална справка от кметовете и кметските наместници за съвместна собственост, защото започва процес на доброволна делба на имотите с различни организации и институции в общината.
По ПУДОС са подадени проекти  от селата Момин сбор, Ново село, Балван, Никюп, Дебелец, Леденик, Шемшево, Малък чифлик и Шереметя. Към дирекция „Вероизповедания“ проекти са подадени от  селата Балван, Шереметя, Малък чифлик, Дичин, Пушево, Беляковец, Никюп, Велчево, Хотница, Церова кория и Хотница.
В момента се изготвя се график за срещи и общи събрания в населените места, на които ще участват кмета на общината и кметовете и кметските наместници на населените места. Срещите с жителите на населените места ще започнат след празника на Велико Търново.
 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.