24.02.2014 17:00

Данъците към Община Велико Търново отново могат да се плащат автоматично по интернет, както и от 2313 каси в цялата страна

Плащането става само с ЕГН на физическите лица и ЕИК на фирмите

От 23 февруари Община Велико Търново разшири възможностите за данъкоплатците, да заплащат задълженията си. Физическите и юридическите лица вече могат да плащат автоматично всички местни данъци и такси, от която и да е точка на страната в касите на ИЗИПЕЙ (Easypay) и по интернет от целия свят чрез системата ИПЕЙ (ePay). Плащането се извършва само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица и ЕИК-а на фирмите.
Таксата за плащане от каса на ИЗИПЕЙ е минимална - от 1 до 5 лева общо върху цялата дължима сума, в зависимост от нейният размер. Само 0.40 лв. за един вид данък е таксата за плащане през интернет (ePay).
Плащането може да се извърши и без да се носят печатните съобщения, ако те са забравени изгубени или все още не са получени. Не е нужно да се попълват каквито и да било допълнителни документи, като платежни нареждания например. ИЗИПЕЙ към момента има 2313 каси и офиси в цялата страна. Само в град Велико Търново дружеството е с 29 каси, а в общината ИЗИПЕЙ има по една каса и в Дебелец, Килифарево и Пчелище.
На всяка една от тях хората освен да платят битовите си сметки, да извършат плащания към държавни институции, да заредят ваучери за мобилни телефони, да получат или изпратят пари, могат да плащат и данъците си към своята община, както и към други общини в България, където са данъчно задължени.
Касите на ИЗИПЕЙ са с гъвкаво работно време, удобно за хората, а повечето от тях работят и в почивни, и празнични дни.
Облекчаване на достъпа до административните услуги, снижаване на цените им, предоставяне на широка възможност за избор от страна на гражданите и приближаването на администрацията до тях са едни от основните приоритети в работата на общинските служители.
Новата услуга има за цел да улесни съществено гражданите и фирмите, като им спести време, нерви и пари. Община Велико Търново е първата община в региона, която внедри модерно и европейско обслужване за жителите си.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.