17.02.2014 16:13

Международната туристическа борса Ваканция & СПА Експо

Общините Велико Търново, Горна Оряховица и Дряново взеха участие в Международното туристическо изложение „Ваканция и Спа Експо“, което се проведе от 13 до 15 февруари 2014 г. в Интер Експо Център София. Участието на общините се осъществи по проект  „Бяло, пурпурно, синьо, зелено – следите на вечността. Утвърждаване образа на региона като уникална туристическа дестинация на националния и международен пазар“.
Международната туристическа борса Ваканция & СПА Експо вече 30 години е в календара на най-значимите събития в туристическия бизнес, като най-представителното и посещавано от бранша изложение в България.
По време на туристическата борса посетителите и представители на бизнеса получават актуална информация за състоянието на туристическия пазар в България и по света, установяват полезни контакти за успешна бизнес дейност, присъстват на презентации, дискусии, кръгли маси и семинари по съществени теми и проблеми на българския и световен туризъм.
„Ваканция и Спа Експо“ е място за среща на професионалистите в сферата на туризма, където могат да се установят полезни контакти и осъществят успешен бизнес. Тази година общо 250 изложители се включиха в международната туристическа борса. Сред тях бяха туроператори и туристически агенции, общини, хотели, медии, туристически асоциаци, сдружения и други. Сред чуждестранните участници бяха представители от Сърбия, Гърция, Турция, Алтайски регион в Русия, една от водещите турски фирми за медицински туризъм, софтуерни фирми областа на туристическите услуги от Германия, Гърция и др.
Регион Велико Търново се представи с щанд с рекламни материали, включващи информационни брошури, карти на туристическите маршрути в региона, както и туристически пакети с най-атрактивните забележителности. На видеоекран се прожектираха рекламни клипове с най-големите атракции на общините, които привлякоха голяма част от посетителите.
Основна цел на проекта „Бяло, пурпурно, синьо, зелено – следите на вечността. Утвърждаване образа на региона като уникална туристическа дестинация на националния и международен пазар“ е да подкрепи, популяризира и увеличи интереса към туристическите атракции на територията на общините Велико Търново, Горна Оряховица и Дряново, както и да повиши броя на посетителите и продължителността на техния престой, да подобри сезонното и териториално разпределение на туризма в различните райони.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.