30.09.2013 15:00

Американски продуцент проучва Царевец за исторически сериал

Джон Пиелмайер подкрепя кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата

   Продуцентът и сценарист  Джон Пиелмайер се срещна със заместник-кмета на Община Велико Търново Снежана Данева, за да обсъди възможността да започне работа по заснемането на сериал с исторически сюжет.
Мащабен продуцентски проект на компанията Дрийм Тийм филмс предвижда в Царевец да бъдат заснети ключови сцени  в нов исторически  сериал, който ще бъде излъчван в цяла Европа.
По време на срещата и посещението на Царевец Пиелмайер заяви, че е изключително впечатлен от възможностите, които Велико Търново и крепостта Царевец предоставят за реализирането на филмовия проект.
Джон Пиелмайер заяви, че няма съмнение кандидатурата на града за Европейска столица на културата да се увенчае с успех. Също така заяви, че се надява с проекта, който смята да осъществи изключително живописния, красив и романтичен град да бъде удостоен с още множество престижни и авторитетни титли. „В представата ми за Стария континент Велико Търново вече намери своето място. Това е магнетичен град. Не само столица на културата, той за мен е и столица на историята на Европа. Прекрасно е.” – сподели още световно признатият сценарист и продуцент.

Джон Пиелмайер е американски драматург и сценарист. Носител е на редица престижни международни награди за театрални постановки и телевизионни филми. Негови постановки са играни над 600 пъти на сцената на Бродуей.
Пиелмайер получава награда Кристофър и за сценариите на филми с историческа тематика.

 

 
© 2023 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.